Groep 4B

Welkom op de pagina van groep 4b

Petra Burggraaf (ma, di, vr) en Kim Scholtes (wo, do)

December 2018

Woensdag 19 december hebben we kerstfeest gevierd. Om 17.00 uur moesten we in de kerk zijn. Daar hebben we de kerstmusical hebben gezien. Quinty en Melissa uit onze klas deden ook mee in het koor. Daarna liepen we door het dorp naar school. Op school hadden we een heel gezellig kerstdiner in de klas. Iedereen was heel mooi gekleed en alle hapjes waren heerlijk. Alle ouders heel erg bedankt! Donderdagochtend hebben we geschaatst in het dorp. Dit was echt een feestje. Iedereen hele fijne kerstdagen en alvast een mooi 2019 gewenst!

We hebben kerststukjes gemaakt in de klas. Ze zijn erg mooi geworden vinden we zelf!

20181214 142610     20181214 142551

Woensdag 5 december hebben we Sinterklaasfeest gehad. We hebben in de klas spelletjes gedaan. Na de pauze mochten we naar de gymzaal. Daar waren we met de groepen 3 en 4., Sinterklaas en zijn pieten kwamen daar. We mochten ook optreden. We deden het lied met dansje: Pepernoten Samba. In de klas kregen we ook nog een cadeautje.

November 2018

Het thema van de techniekweek was vervoer. Wij hebben het gehad over de techniek van de fiets. We zijn naar de fietsenwinkel geweest en hebben daar veel geleerd over de tandwielen, spaken en andere onderdelen van de fiets. We hebben onze fiets gekeurd en tijdens een circuit veel geleerd over tandwielen, de stroomkring, batterijen en een band plakken.

nov 2     nov 4

techn 5     techn 1

Met rekenen hebben we nu ook sommen tot 100. We oefenen op veel manieren. Zo ook met kaartjes. We mochten door de klas lopen en als we iemand met een kaartje tegen kwamen, moesten we met de 2 kaartjes een plus- of minsom maken. Dit was een hele leuke rekenles. Ook hebben we geleerd wat even en oneven is. Aan de hand daarvan hebben we ook de tafel van 2 geleerd. We moeten van juf nu alle sommen van die tafel snel door elkaar kunnen opzeggen. We oefenen veel en hebben ook een werkboekje met sommen van de tafel van 2.

nov 13     nov 14

nov 16

Het thema bij taal is Onderweg. We leren weer allemaal nieuwe woorden. Een van die nieuwe woorden is postcode. Om dit woord wat meer tot de verbeelding te laten spreken hebben we een echt kaartje verstuurd. Daar moesten we natuurlijk ook de postcode op schrijven. Allemaal hebben we een kaartje naar ons eigen huis gestuurd. Onder andere papa's en mama's waren blij met de post. Nu weten we ook meteen hoe lang het duurt voor de post van de brievenbus, via het sorteercentrum naar het adres gaat. Ook hebben we kunnen bekijken wat voor stempels op de post komen en wat ze betekenen. Een leuke en leerzame les.

okt 4     okt 6

Het thema van de Kinderboekenweek was dit jaar Kom erbij! We zijn bezig geweest over het thema vriendschap. In veel boeken komen vrienden voor: Kikker en Haas, Dolfje en Noura, Asterix en Obelix, Donald en Katrien. We hebben een soort speurtocht door de klas gelopen. Als we alle vrienden bij elkaar hadden gezocht kwam er een woord uit de puzzel: vriendschap.

Ook hebben we verhalen geschreven over vrienden en daar mooie tekeningen bij gemaakt. Er was een wedstrijd voor het mooiste verhaal en de mooiste tekening. Daar konden we de gouden griffel en de gouden penseel winnen. Bobbi heeft de gouden griffel gewonnen en Jasmine de gouden penseel. Beiden stonden te stralen op het podium tijdens ONStalent toen de prijzen werden uitgereikt.

We hebben onze namen in een tekening verwerkt. We moesten het blad in 9 vakjes verdelen en alle vakjes een andere kleur geven. Ook de letters en figuren moesten een wisselende kleur hebben. We zijn erg trots op het resultaat.

sep 10

De eerste weken zitten erop. Het was even wennen hoor, weer terug naar school. Nieuwe vakken als spelling en taal staan op het programma. Na de herfstvakantie komen daar nog geschiedenis en aardrijkskunde bij. Deze vakken geven we nu nog niet omdat we dan meer tijd hebben om te wennen aan de vakken die nu op het rooster staan en omdat we zo nog wat tijd hebben om spelletjes met elkaar te spelen om elkaar wat beter te leren kennen.

sep 2

sep 5