Groep 4B

Welkom in groep 4B
Petra Burggraaf (ma, di, vr) en Hanny Horstman (wo, do)

Welkom op de pagina van groep 4b. Elke maand proberen we hier te schrijven wat we in de klas meemaken.

Januari 2020

Met schrijven zleren we nu de hoofdletters. Best lastig, maar we oefenen goed. Binnenkort mogen we met vulpen schrijven, dus iedereen let goed op zijn pengreep en houding. De letters moeten natuurlijk ook mooi binnen de lijnen worden geschreven. Met rekenen hebben we nu de tafels van 2 en 10 geleerd en oefenen we met de tafel van 5. Ook thuis oefenen is belangrijk, dan gaat het twee keer zo snel. Het is de bedoeling dat we die sommen echt uit ons hoofd kennen. Stampen dus.... Met ONS talent hebben we dan ook het lied "De tafel van 2"van Kinderen voor Kinderen gedaan. Daarin stampen we de tafel van 2.

December 2019

We hebben op 5 december Sint gevierd met de klas. Eerst hebben we spelletjes gedaan: kwartet, pepernotensjoelen, pietje-wip, memory en meer. Vervolgens hebben we in de gymzaal met de groepen 3 en 4 optredens gedaan voor Sinterklaas. Wij deden het lied Welkom Sinterklaas met een danje erbij.

We hebben kerststukjes gemaakt en heel veel dingen geknutseld voor Kerst. Met de kerstviering hebben we in de kerk naar de musical gekeken. De liedjes zoingen we mee, want die hadden we in de klas al geleerd. Na de kerk liepen we met alle klassen naar school. Daar was het mooi versierd en hadden de ouders lekker eten gebracht. Het was een gezellige avond. Alle ouers bedankt!

November 2019

In november hebben we hard gewerkt. Met spelling hebben we al bijna 10 categorieen geleetrd. We weten steeds beter hoe we de woorden moeten schrijven. Ook oefenen we vaak op de chromebooks.

Met rekenen hebben we nu sommen tot 100. Soms zijn die best lastig. Gelukkig mogen we een getallenlijn tekenen om de sommen uit te rekenen. Ook zijn we begonnen met de tafels.

Oktober 2019

Met taal zijn we bezig met het thema Onderweg. Hierbij leren we allerlei woorden, zoals de postcode. We hebben geleerd welke weg een brief af legt vanaf het moment dat we het in de brievenbus doen tot dat het bij iemand in de brievenbus thuis is. Ook hebben we zelf post gestuurd. We zijn benieuwd of alle post aan komt.

Het thema van taal sluit mooi aan bij het thema van de Kinderboekenweek. Dat is dit jaar "Op reis". Meer nieuws volgt.....

September 2019

Het schooljaar is gestart. We gaan dit jaar weer veel nieuwe dingen leren en doen. De eerste weken hebben we veel spelletjes samen gedaan om elkaar weer te leren kennen en samen een groep te worden. Wist je dat we met 23 kinderen op 16 stoelen kunnen staan? Daar moesten we wel voor samenwerken. Ook kunnen we met het telspel tot 21 tellen zonder dat we van tevoren weten wie er een getal gaat zeggen.

Met taal hebben we het thema Start gehad. Hierbij hebben we veel nieuwe woorden geleerd die bij spelletjes spelen horen. In de klas hebben we ook veel spelletjes gespeeld en een eigen bordspel gemaakt met echte spelregels.

Met rekenen hebben we de verliefde harten herhaald en kennen we nu ook de vrienden van 100. We zijn bezig met de getalrij tot en met 130. Regelmatig doen we dit ook op een speelse manier en bewegen we hierbij ook extra in de klas.

Met spelling hebben we het over het hakwoord, zingwoord en luchtwoord gehad. In ons schrift oefenen we en elke dag doen we een dictee.

Met muziek hebben we allerlei muziekinstrumenten leren kennen en hebben we een heleboel ritmes gespeeld en ook zelf bedacht.

We hebben anar aanleiding van het scheppingsverhaal zelf een dier bedacht. We hebben het getekend en bedacht welk geluid het maakt, wat het eet enzovoort. Vervolgens hebben we het dier ook 3d gemaakt. In de klas hebben we een mini museum gemaakt met onze dieren.

In ons fotoboek staan al wat foto's. Neem je daar ook regelmatig een kijkje?